Το τροπάριο του γκαφατζή

Ο Κασσελάκης δεν είναι μονάχα άσχετος και γκαφατζής. Είναι προπάντων θρασύς. Κι αυτό τον κάνει επικίνδυνο.

Ο άνθρωπος είναι άσχετος, αδαής, πως το λένε. Και δεν ρωτάει κάν προτού ανοίξει το στόμα του και σπείρει αυθαίρετα στοιχεία για σοβαρά θέματα όπως η Υγεία.
Αυτό μπορείς να πεις ότι σιγά σιγά μπορεί να το διορθώσει. Αντε να δείξεις επιείκεια. Αλλά ο Κασσελάκης δεν είναι μονάχα άσχετος και γκαφατζής. Είναι προπάντων θρασύς. Κι αυτό τον κάνει επικίνδυνο.
Θυμηθείτε τώρα τι συνέβη με την γκάφα για το 5% στην Υγεία. Δεν φτάνει που το είπε καθαρά, αγνοώντας στοιχειώδη νούμερα (είναι ήδη στο 5,8 % του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Υγεία), εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση η οποία ξεπερνά το όριο του θράσους.

Μια ανακοίνωση απολύτως προσβλητική για όλο τον κόσμο που έχει αυτιά και ακούει και νιονιό και καταλαβαίνει την γκάφα. Ας δούμε αυτή την διευκρινιστική δήλωση:
«Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού».

Διαβάσατε προσεκτικά την διευκρίνιση που ήρθε μετά το κράξιμο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση; Ωραία. Ας δούμε τώρα την πρώτη δήλωσή του, αυτή που προκάλεσε θυμηδία και αντιδράσεις. Είπε τα εξής:
«Κατά τη γνώμη μου οι δαπάνες για την Υγεία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ. Πρέπει να είναι κάτι δυναμικό. Μπορείς να φέρεις τεράστια ανάπτυξη και αποκέντρωση επενδύοντας στην Υγεία. Εάν δεν επενδύσουμε στην Υγεία και στην Παιδεία τότε τι κάνουμε σε αυτή τη χώρα;».

Για πείτε μου τώρα εσείς: Δεν μιλάει καθαρά για «τουλάχιστον 5%» ; Που βλέπετε τη λέξη επένδυση σ΄αυτή τη δήλωση; Πουθενά. Γιατί δεν υπάρχει. Αυτός ο άσχετος ήταν σαφής ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ. Είπε «τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».
Από πού κι ως πού συνάγεται το συμπέρασμα από αυτό που είπε («τουλάχιστον 5%») ότι «σημαίνει 5% παραπάνω από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα», όπως θορυβημένος από την γκάφα του έσπευσε να διευκρινίσει; Πείτε, σας παρακαλώ, γιατί πάω να τρελαθώ με το θράσος του ανθρώπου.

Αν ήταν σοβαρός, θα ήξερε πόσο είναι το σημερινό ποσοστό που διατίθεται για την Υγεία. Και θα έλεγε ότι το σημερινό ποσοστό του 5% δεν αρκεί. Είναι μικρό. Και τα προβλήματα μεγάλα. Γι αυτό προτείνω να διατεθεί το 10% του ΑΕΠ.
Αυτό θα ήταν μια καθαρή πρόταση, έστω κι αν δεν μπορούσε να τη στηρίξει με επιχειρήματα από πού θα βρεί τα χρήματα το κράτος. Όμως μίλησε για 5%. Ούτε για δέκα ούτε για…επένδυση που εφηύρε εκ των υστέρων.
Καλά, για κάτι παπαγαλάκια της Κουμουνδούρου που έκαναν σημαία την θρασύτατη διευκρίνιση του Κασσελάκη και προσπαθούσαν να του βγάλουν δίκιο, δεν έχω τίποτε να πώ. Απλώς, είναι για λύπηση.
Αναρωτιέμαι όμως: Οι εναπομείναντες σοβαροί άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβληματίζονται και δεν ανησυχούν από την ασχετοσύνη και τις γκάφες του αρχηγού τους;

Leave a Comment

Back to top button
Daphne engelke lc ntqsuepo unsplash

Sign Up for Our Newsletter

Want to be trendy? Subscribe to our blog and be the first to get the hottest news from all over the world!

Our site uses cookies to improve your browsing experience and provide you with personalized content. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.