Χάνουμε τα αυγά αλλά μας μένουν τα καλάθια (και ο Σκρέκας)

Ας είναι καλά τα καλάθια του Σκρέκα να 'χουμε να αγοράζουμε, άφθονα.

Πλησιάζουν οι μέρες που θα ζήσουμε για ακόμη μια φορά το απόλυτο σόου από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. Το σκηνικό βγαλμένο από ταινία.
Θα φορέσει το καλό του το κοστούμι, θα πάει στο σούπερ μάρκετ και θα κάνει επιτόπιο έλεγχο των τιμών στα ράφια. Γύρω του κάμερες να τραβούν κάθε λεπτό του -αιφνιδιαστικού- ελέγχου του υπουργού και παραπέρα χαρούμενοι πολίτες να ψωνίζουν. Ακόμη πιο χαρούμενοι οι υπάλληλοι– τώρα ειδικά που αυξήθηκε και ο κατώτατος μισθός, περιμένω στο νέο βίντεο, με συγχωρείτε, στο νέο έλεγχο ήθελα να πω, να τους δω να χορεύουν κιόλας.

Τόση χαρά για τον υπουργό που έσπευσε από την περασμένη εβδομάδα όλο καμάρι να μας πει ότι έρχονται μέσα στον Απρίλιο δύο καλάθια. Αυτό του Πάσχα και αυτό του Νονού.
Το φετινό καλάθι του Πάσχα αναμένεται να περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά ενώ το καλάθι του Νονού θα έχει λαμπάδα με παιχνίδι, σοκολατένια αυγά, παιχνίδια.
Και τα δύο προαναφερθέντα καλάθια, θα συμβάλλουν θετικά στις αγορές των καταναλωτών, μας είπε ο Κώστας Σκρέκας.
Όλα θετικά για τον υπουργό αλλά όλα αρνητικά για τους καταναλωτές. Και αυτό γιατί όπως φαίνεται πάλι με το σταγονόμετρο θα κάνουμε τις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι.

Θα σας δώσω μια πρόγευση από τα σημερινά στοιχεία.
Αναμένεται νέα αύξηση των τιμών των αμνοεριφίων. 
Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Δημήτρης Μόσχος φέτος θα υπάρχει έλλειψη στα αμνοερίφια στην αγορά γιατί οι κτηνοτρόφοι επέλεξαν να τα εξάγουν για το Πάσχα των Καθολικών. Πάνω από 20% αυξήθηκαν οι εξαγωγές σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία και αυτό γιατί η τιμή παραγωγού κινήθηκε μεταξύ των 7,50-8 ευρώ/κιλό, αφού «μιλάμε για ζώα ηλικίας κάτω των 20 ημερών και βάρους έξι με επτά κιλά, που σημαίνει ότι το κόστος παραγωγής για τον Έλληνα κτηνοτρόφο δεν ξεπέρασε τα επτά ευρώ/κιλό» εξήγησε.

Και σιγά μην κάτσουν να σκάσουν οι κτηνοτρόφοι, τα έστειλαν έξω, ξεπούλησαν και ότι έμεινε έμεινε για την ελληνική αγορά. Αφήστε δε που έχουν από πέρυσι κόντρα με την κυβέρνηση για τα καλάθια…
Λίγα λοιπόν τα εναπομείναντα αμνοερίφια στην ελληνική αγορά και σε ό,τι αφορά στις τιμές ο κ. Μόσχος είπε ότι οι Έλληνες καταναλωτές ψηφίζουν αμνοερίφια βάρους 10-12 κιλών, που «ανεβάζει το κόστος παραγωγής για τους κτηνοτρόφους στα οκτώ ευρώ/κιλό και φτάνει μέχρι και τα εννέα ευρώ/κιλό».

Σε ό,τι αφορά στα σοκολατένια αυγά που τα βλέπουμε και στα δύο καλάθια, πίκρα και πάλι πίκρα.
Κατά 233% αυξήθηκε η τιμή του κακάο και κατ’ επέκταση της σοκολάτας, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Το Μάρτιο του 2023 η τιμή του κακάο ήταν 3.000 δολάρια ο τόνος, ενώ φέτος τον ίδιο μήνα η τιμή του έχει φτάσει τα 10.000 δολάρια ο τόνος!

Όπως καταλαβαίνετε οι τιμές των σοκολατένιων αυγών θα αυξηθούν κατά πολλά ευρώ και ήδη οι καταναλωτές δηλώνουν ότι οι αγορές του αγαπημένου για τα βαφτιστήρια εδέσματος θα γίνουν με μέτρο.
Και αφού θα βάλετε μέτρο όπως λέτε, θα σας πρότεινα να του πάρετε ένα αυγό μεγέθους όπως αυτά της κότας, τα κανονικά και αν το βαφτιστήρι είναι μικρούλι να του πείτε να το φάει σε δύο δόσεις. Αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας το παιδί, ας το φάει ολόκληρο, χαλάλι.
Ας είναι καλά τα καλάθια του Σκρέκα να ‘χουμε να αγοράζουμε, άφθονα.

Leave a Comment

Back to top button
Daphne engelke lc ntqsuepo unsplash

Sign Up for Our Newsletter

Want to be trendy? Subscribe to our blog and be the first to get the hottest news from all over the world!

Our site uses cookies to improve your browsing experience and provide you with personalized content. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.