Μετά, δίνει μιά στην καρδάρα και χύνει το γάλα…

Για τον Κασσελάκη, λέω. Που μίλησε με ευθύτητα και τόλμη για το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, κάνοντας κομμάτια τα αγκωνάρια της ιδεοληψίας που κουβαλάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον ακούς και σκέφτεσαι, καλά τα λέει. Αλλά μετά,  βγάζει τα προβληματικά που κρύβει μέσα του, δίνει μιά στην καρδάρα και χύνει το γάλα. Και πες μου τώρα: Μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σ΄αυτόν τον άνθρωπο; Μπορείς να είσαι βέβαιος για το τι πιστεύει ακριβώς, τι είναι για το θεαθήναι και που σκοπεύει να πάει το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ;

Για τον Κασσελάκη, λέω. Που μίλησε με ευθύτητα και τόλμη για το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια, κάνοντας κομμάτια τα αγκωνάρια της ιδεοληψίας που κουβαλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε, μάλιστα-και πολύ καλά έκανε- ότι η Αριστερά δεν θα χαρίσει στην Δεξιά τις έννοιες αυτές.

Ανέφερε και κάτι άλλο ενδιαφέρον ο Κασσελάκης από την Αμερική. Δήλωσε ότι δεν νοείται διάλογος με την Τουρκία χωρίς να περιλαμβάνεται το Κυπριακό. Ολόσωστη δήλωση, που δείχνει αυξημένη ευαισθησία στα εθνικά θέματα.

Δική του ευαισθησία και δήλωση μετά λόγου γνώσεως ή πέταξε κάτι πιασάρικο για να συγκινήσει ακροατήριο που δεν το πιάνει μέχρι τώρα η απόχη του ΣΥΡΙΖΑ;  Πάντως είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει για κρατίδιο, αποφεύγοντας τη λέξη ψευδοκράτος.

Από ‘κεί και πέρα, οι θέσεις του για το Ισραήλ, την Ουκρανία, τα Οικονομικά, το Μεταναστευτικό κ.α. αποκαλύπτουν διάθεση δραστικής αλλαγής των θέσεων που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί διαβλέπουν οριστική μετάλλαξη, κάτι που δεν αποκλείεται αν κρίνουμε από τα βήματα που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Κασσελάκης.

Κι εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Ως πότε θα παραμένει ιδεολογική παγοκολόνα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ως πότε θα αναμασά ιδεολογήματα ψυγείου βγαλμένα από παλιές εποχές. Κι ως πότε θα μιλάει με τη γλώσσα του 3%, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι συγκινεί ευρύτερο ακροατήριο.

Όμως το πρόβλημα με τον Κασσελάκη είναι άλλο. Θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σ΄ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάτι σαν ΠΑΣΟΚ/Τικ-Τοκ, με το ματάκι στα κάλλη της ελεύθερης αγοράς και στην ούγια του έναν  νέου τύπου πατριωτισμό παρέα με τον ήδη διακηρυγμένο δικαιωματισμό;

Κανείς δεν ξέρει αν θα βρεθούμε μπροστά σ΄ένα ανοιχτό φρέσκο κόμμα ή θα αντικρύσουμε ένα πολιτικό σούπερ μάρκετ με φιγουρατζίδικες προθήκες, φώτα από νέον και ποικίλο εμπόρευμα.

Και καλά όλα αυτά. Πες πως στρώνει η «δουλειά» και πάει πρίμα η δραστική αλλαγή. Αλλά, στο θεό σας, πώς να εμπιστευτεί τον Κασσελάκη ένας σοβαρός άνθρωπος όταν τον ακούει να μιλάει για τον…σταυρό της κολυμπήθρας του και να λέει σοβαρά σοβαρά ότι ο Αγιος Τσαλίκης που τον βάφτισε είδε- όταν σχηματίστηκε ο σταυρός στο νερό-ότι ο βαπτιζόμενος θα γίνει ιερωμένος ή κάτι άλλο σπουδαίο στη ζωή του;

Παιδιά, ούτε η Αγία Αθανασία του Αιγάλεω δεν θα ‘λεγε κάτι τέτοιο. Θα ντρεπόταν. Αλλά ο Κασσελάκης δεν έχει τέτοιες αναστολές. Πυροβολεί από το Τικ Τοκ κι όποιον πάρει ο χάρος.

Γι΄αυτό σας λέω ότι δεν μπορείς να’χεις εμπιστοσύνη σ΄αυτόν τον άνθρωπο. Λέει ή κάνει κάτι καλό και μετά δίνει μιά στην καρδάρα και χύνει το γάλα.

Οσο για τους ψηφοφόρους και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  τους βλέπω εξοντωμένους στο πάτωμα από τις άντε-να-μην-πω του Προέδρου περί κολυμπήθρας και σταυρού. Ακουσαν κι αυτά περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας κι ακόμα να συνέλθουν γιατί τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι.

Κάποιοι μούδιασαν κι άρχισαν ήδη τη μουρμούρα. Ακόμη κι ο Πολάκης πέταξε σπόντες. Σκεφτείτε τι θα γίνει αργότερα-μετά τις ευρωεκλογές- όταν ο Κασσελάκης θα ολοκληρώσει την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και θα εγκαταστήσει στην αγορά το λουσάτο πολιτικό σούπερ μάρκετ που ονειρεύεται…

Με δυό λόγια, θα δούμε πράματα και θάματα που δεν έχουμε ματαδεί στον τόπο μας. Κι εμάς λίγο μας κόφτει. Αλλά για σκεφτείτε τους καημένους τους Συριζαίους που είχαν κορόνα στο κεφάλι τους τον ριζοσπαστισμό;

Θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει μ΄αυτόν τον Χουντίνι που έμπλεξαν…

Leave a Comment

Back to top button
Daphne engelke lc ntqsuepo unsplash

Sign Up for Our Newsletter

Want to be trendy? Subscribe to our blog and be the first to get the hottest news from all over the world!

Our site uses cookies to improve your browsing experience and provide you with personalized content. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.