Ο Γρηγόρης Πετράκος αμφισβητεί την αφρικανική σκόνη και εγώ θέλω να μας ψεκάσουν Ζάναξ

Ο Γρηγόρης Πετράκος είχε προσφέρει άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του μέχρι που η κατάσταση σοβάρεψε και το λόγο έλαβε ο εισαγγελέας.

Δεν πιστεύω να πιστέψατε πως οι απόκοσμες εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οφείλονται στην αφρικανική σκόνη;
Αν το πιστέψατε, είστε «χαζούλια». Κάπως έτσι μας τα λέει ο Γρηγόρης Πετράκος, ξέρετε ο τραγουδιστής που έγινε γνωστός το μακρινό 2002 από τη συμμετοχή του σε talent show και έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε κανείς μαζί του μέχρι που ήρθε η πανδημία και έκανε δυναμικό comeback.

Πρώτος στις θεωρίες συνωμοσίας, ο Γρηγόρης Πετράκος είχε προσφέρει άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του μέχρι που η κατάσταση σοβάρεψε και το λόγο έλαβε ο εισαγγελέας. Δεν πτοήθηκε καθόλου και στη συνέχεια τα έβαλε με τις νέες ταυτότητες, αποφασίζοντας μάλιστα να αποκαλεί στο εξής «χαζούλι» όποιον κοροϊδεύει τον πανικό που αυτές φαίνεται να έχουν προκαλέσει σε κάποιους.
Για λίγο καιρό εξαφανίστηκε ξανά (ή εγώ δεν αντιλήφθηκα την ύπαρξή του στον κόσμο τούτο) και τώρα είπε να ξανατραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, βάζοντάς τα αυτή τη φορά με την κλιματική κρίση.

«Μέχρι και η “αφρικανική σκόνη” διάλεξε την Ελλαδα για να μεταναστεύσει. Είναι σωστό αυτό..;» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook την περασμένη Δευτέρα (22/4) και να τα λάικ και να τα σχόλια από κάτω.

Screenshot

Καλά πήγε το ποστ έτσι χθες που είδαμε γύρω μας το πορτοκαλί τοπίο, είπε να ξαναγράψει ένα ακόμη «ευφυές» ποστ.
Μεγαλύτερο σε έκταση αυτή τη φορά αλλά και πάλι χωρίς ένα επιχείρημα.
«Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει… Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ…».

Screenshot (1)

Αυτό έγραψε και σε πρώτη ανάγνωση βάζεις τα γέλια. Σε δεύτερη ανάγνωση όμως και διαβάζοντας ταυτόχρονα τα σχόλια (τα οποία ξεπερνούν τα 1.000) μπαίνεις σε σκέψεις. Ειδικά όταν είδα πρώτο σχόλιο που χαρακτήριζε ως «κοιμισμένους» τους πολίτες που δεν πιστεύουν όλες αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας και πώς χαλάει (ο Πετράκος) τσάμπα σάλιο. Σε άλλα σχόλια υπήρχε κλασικά ο χαρακτηρισμός «πρόβατα» ενώ ήταν αρκετοί και οι «επιστήμονες του διαδικτύου» που εξηγούσαν τι περιέχει η σκόνη (όχι αφρικανική) που έριξαν τα αεροπλάνα στην ατμόσφαιρα.

Και έρχομαι εγώ τωρα με το φτωχό μου το μυαλό και σκέφτομαι. Αφού τα αεροπλάνα μας ψεκάζουν μια βλαβερή πορτοκαλί σκόνη που το μόνο που κάνει είναι να μας λερώνει τα μπαλκόνια και τα αμάξια μας, δεν μας ψεκάζουν κάνα ψυχοφάρμακο μπας και δούμε άσπρη μέρα; Μια σκέψη λέω, που ξέρεις; Μπορεί και να βοηθήσει.

Leave a Comment

Back to top button
Daphne engelke lc ntqsuepo unsplash

Sign Up for Our Newsletter

Want to be trendy? Subscribe to our blog and be the first to get the hottest news from all over the world!

Our site uses cookies to improve your browsing experience and provide you with personalized content. By continuing to use our site, you agree to our cookie policy.